Contrast

Vrijwilligersvacatures

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij Viattence? Wat goed om te horen! Bekijk hieronder de actuele vrijwilligersvacatures bij Viattence.

Algemeen

Bekijk hieronder de algemene vrijwilligersvacature(s)

Chauffeurs voor uitjes met de bewoners

Wij zoeken chauffeurs die eens in de 4 à 5 weekenden met onze bewoners een uitje willen maken. U wordt eens in de 4 à 5 weken ingeroosterd.

Wat vragen wij van u?

 • onze bewoners ophalen en terugbrengen bij de locaties
 • eens een weekend in de 4 à 5 weken beschikbaar zijn
 • een rijtest volgen bij Rijschool Hendriks (wordt vergoed door Viattence)

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in deze vacature, dan kunt u meer informatie opvragen bij mevrouw G. (Greet) Kok. Zij is per mail te bereiken op welzijnheerde@viattence.nl of telefonisch op: 06 – 18 97 95 79.

Stuur Greet een e-mail

Heerde

Bekijk hieronder de vrijwilligersvacatures in Heerde

Dagbesteding De Wissel: fietsen met de duofiets op woensdagmiddagen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met een ‘warm hart’ die het leuk vindt om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het team van dagbesteding De Wissel in Heerde, waar dagelijks meerdere cliënten komen om elkaar te ontmoeten en om een waardevolle dag te hebben.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vinden om met onze bewoners een stukje te fietsen op een duofiets door de mooie bosrijke omgeving van Heerde. Het gaat om de woensdagmiddag.

Contact

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten! Neem gerust contact met ons op via 0578 – 668 133 of via wissel@viattence.nl.

Dagbesteding De Wissel: houtbewerken met onze cliënten

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met een ‘warm hart’ en twee rechter handen. We zoeken iemand die het leuk vindt om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het team van dagbesteding De Wissel in Heerde, waar dagelijks meerdere cliënten komen om elkaar te ontmoeten en om een waardevolle dag te hebben.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een vrijwilliger met twee rechterhanden! Iemand die het leuk vindt om in de werkplaats van dagbestedingslocatie De Wissel samen met onze cliënten te werken met hout. Bent u de juiste persoon om onze cliënten te begeleiden bij het maken van vogelhuisjes, mooie uitkunstwerken en het opknappen van meubeltjes? Dan horen we graag van u!

Contact

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten! Neem gerust contact met ons op via 0578 – 668 133 of via wissel@viattence.nl.

Korteslag: de tuin verzorgen

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een ‘warm hart’ die het leuk vinden om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het team dat dagelijks de gewenste zorg en ondersteuning biedt aan de bewoners van locatie Korteslag in Heerde. Deze kleinschalige locatie biedt plaats voor 12 bewoners met geheugenproblemen. Korteslag kenmerkt zich door het kleinschalige karakter: ons kent ons. Locatie Korteslag heeft een mooie tuin, die onderhouden moet worden. Hiervoor zoeken we een vrijwilliger met groene vingers die 1 a 2 uurtjes per week beschikbaar is.

Bij deze vrijwilligersvacature horen de volgende werkzaamheden

 • Struiken knippen
 • Bloemen bijhouden
 • Een gezellig praatje maken met de bewoners

Contact

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten! Neem gerust contact op met Greet Kok via 06-1897 9579 of via g.kok@viattence.nl. Greet is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdagochtend. U mag altijd haar voicemail inspreken, zij belt u graag terug!

Stuur Greet een e-mail

Hofje Wendakker: dieren verzorgen in de belevingstuin

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een ‘warm hart’ die het leuk vinden om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het team dat dagelijks de gewenste zorg en ondersteuning biedt aan de bewoners van Hofje Wendakker. Hofje Wendakker heeft een belevingstuin vol met groenten, gewassen en dieren. Denk hierbij aan kippen, eenden en konijnen.

Bij deze vrijwilligersvacature horen de volgende werkzaamheden:

 • Dieren voeden
 • Verblijven van de dieren onderhouden
 • Een gezellig praatje maken met de bewoners

Contact

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten! Neem gerust contact op met Greet Kok via 06-1897 9579 of via g.kok@viattence.nl. Greet is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdagochtend. U mag altijd haar voicemail inspreken, zij belt u graag terug!

Stuur Greet een e-mail

Hofje Wendakker: fietsen met de bewoners

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een ‘warm hart’ die het leuk vinden om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het team dat dagelijks de gewenste zorg en ondersteuning biedt aan de bewoners van Hofje Wendakker.

Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met onze bewoners een stukje te fietsen door de mooie bosrijke omgeving van Heerde.

Contact

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten! Neem gerust contact op met Greet Kok via 06 – 1897 9579 of via g.kok@viattence.nl. Greet is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdagochtend. U mag altijd haar voicemail inspreken, zij belt u graag terug!

Stuur Greet een e-mail

Hofje Wendakker: bewoners van en naar de kerkdienst brengen

Wij zoeken een aantal vrijwilligers om onze bewoners op zondagmorgen naar de huisdienst lopend te begeleiden vanaf de woongroep naar de kamer Ensuite in Hofje Wendakker.

Wat vragen wij van u?

 • Beschikbaar zijn voor anderhalf uur op zondagmorgen (eens in de twee weken)
 • onze bewoners ophalen van de woongroepen en naar de kamer Ensuite brengen (in Hofje Wendakker)
 • na de dienst de bewoners weer terugbrengen naar hun woongroep

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in deze vacature, dan kunt u meer informatie opvragen bij mevrouw G. (Greet) Kok. Zij is er mail te bereiken op welzijnheerde@viattence.nl of telefonisch op: 06 – 18 97 95 79.

Stuur Greet een e-mail

Epe

Bekijk hieronder de vrijwilligersvacatures in Epe

De Klaarbeek: administratieve ondersteuning

Heeft u affiniteit met de ouderenzorg en bent u handig met werken op de computer? Dan bent u van harte welkom als vrijwilliger op onze locatie De Klaarbeek in Epe. Onze coördinator welbevinden zoekt ondersteuning van iemand die kennis heeft van word en excel en eenvoudig notulen kan maken. Denk nu niet dat u de hele dag achter de computer zit. We vinden het ook belangrijk dat u de tijd heeft en neemt voor een praatje met onze bewoners.

Wat vragen wij van u?

 • Affiniteit met de doelgroep ouderen
 • Kennis van Word
 • Kennis van Excel
 • Maken van notulen
 • Tijd voor een praatje

Wij bieden

 • Vast aanspreekpunt binnen de organisatie
 • Volwaardig lidmaatschap van het team
 • Waardering en attentieregeling
 • Stimulering van verdere ontwikkeling
 • Scholing

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met coördinator welbevinden Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl. Zij vertelt je graag meer. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Stuur Yvonne een e-mail

Vaassen

Bekijk hieronder de vrijwilligersvacatures in Vaassen

De Speulbrink: vrijwilliger welzijn

Ben je actief en creatief en heb je een paar uurtjes over op doordeweekse middagen? Word dan vrijwilliger bij Viattence! (vrijwilligers)werk in de ouderenzorg is zelden zó van toegevoegde waarde geweest als nu. De bewoners van onze locatie De Speulbrink in Vaassen kijken erg uit naar jouw komst!

Werkzaamheden

We zijn op zoek naar versterking in de vorm van een (of meerdere) vrijwilliger(s) die ons ondersteunt bij onder andere:

 • Spelmiddag
 • Creamiddag
 • Koersbal
 • Baan- en bakspelen
 • Allerlei andere activiteiten


Het aantal uren voor deze vrijwilligersfunctie varieert en is uiteraard in overleg.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema op via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Stuur Yvonne een e-mail

De Speulbrink: ondersteuner bij maaltijden en activiteiten

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste vrijwilligers met een ‘warm hart’ die het leuk vinden om onze bewoners een waardevolle dag te bezorgen, samen met medewerkers en mantelzorgers. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het hechte en informele team van De Speulbrink in Vaassen.

Werkzaamheden

We zoeken een vrijwilliger die kan ondersteunen bij de volgende zaken:

 • Het verzorgen van het ontbijt
 • Koffie schenken
 • Ondersteunen bij kleine activiteiten, zoals de krant lezen, breien, een spel.

Beschikbaarheid

We zoeken vrijwilligers die beschikbaar zijn op:

 • Enkele ochtenden en/of
 • Enkele middagen en/of
 • Enkele avonden (aan het begin van de avond)

Het aantal uren is uiteraard in overleg. Het is handig als je kennis hebt van vergeetachtigheid en dementie, maar het is geen vereiste.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer over deze vrijwilligersfunctie bij Viattence. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Stuur Yvonne een e-mail

De Speulbrink: ondersteuner bij maandelijkse broodmaaltijd

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met een ‘warm hart’ die het leuk vindt om de bewoners van locatie De Speulbrink in Vaassen wil ondersteunen bij de maandelijkse broodmaaltijd. Als vrijwilliger bent u onderdeel van het gezellige, kundige en informele team van De Speulbrink in Vaassen. We kijken er naar uit je te mogen ontmoeten!

Werkzaamheden

 • Het mooi dekken van de tafels
 • Het ondersteunen tijdens de maaltijd, o.a. door eten en drinken aan te bieden
 • Het afruimen van de tafel na afloop
 • Kleine huishoudelijke taken, zoals het inpakken van de vaatwasser e.d.
 • Een praatje maken met de bewoners

Samen met onze medewerkers zorgt u ervoor dat de maandelijkse broodmaaltijd soepel verloopt en bovendien ook nog een smaakvol is!

Beschikbaarheid

De broodmaaltijd vindt eens per maand plaats op vrijdagen. Het gaat om enkele uurtjes ondersteuning op de dag van de broodmaaltijd.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer over deze vrijwilligersfunctie bij Viattence. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Stuur Yvonne een e-mail

De Speulbrink: Wandelen en duofietsen met de bewoners

Het personeel én de bewoners van De Speulbrink in Vaassen zijn op zoek naar een actieve vrijwilliger met een warm hart voor ouderenzorg. Heb je enkele uurtjes per week over en wil je op actieve wijze bijdragen aan ouderenzorg bij u in de regio? Dat kan!

Werkzaamheden

Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om …

 • Individueel met bewoners te wandelen
 • Individueel met bewoners fietsen op de duofiets
 • Een praatje te maken met de bewoners
 • Samen de natuur in, een frisse neus halen en tijd maken voor een goed gesprek! Het gaat om een paar uurtjes per week, de dagen en uren variëren en zijn uiteraard in overleg.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer over deze vrijwilligersfunctie bij Viattence. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Stuur Yvonne een e-mail

De Speulbrink: koffieschenker in de appartementen

(Vrijwilligers)werk in de ouderenzorg is zelden zo waardevol geweest als nu! Heb je een warm hart voor ouderenzorg en heb je een paar uurtjes per week over? Blijf dan niet stilzitten, maar kom vrijwilligerswerk doen bij De Speulbrink in Vaassen! We zoeken een vrijwilliger die aan het begin van de avond kan helpen met het schenken van koffie voor de bewoners van de appartementen.

Werkzaamheden

Bij deze vrijwilligersfunctie horen de volgende werkzaamheden:

 • Ondersteunen met koffie schenken en uitdelen aan de bewoners
 • Een praatje maken met de bewoners
 • Enkele (kleine) huishoudelijke klusjes in de keuken, zoals het in- en uitpakken van de vaatwasser

Beschikbaarheid

Voor het schenken van koffie werken we met een schema waarin verschillende vrijwilligers rouleren. Zo hoeven onze vrijwilligers niet iedere avond ingezet te worden. Kom jij ons enthousiaste team versterken? Uiteraard houden we rekening met jouw wensen en beschikbaarheid.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer over deze vrijwilligersfunctie bij Viattence. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Stuur Yvonne een e-mail

De Speulbrink: gastvrouw in de vide

(vrijwilligers)werk in de ouderenzorg is zelden zo waardevol geweest als nu! Heb je een warm hart voor ouderenzorg en heb je een paar uurtjes per week over? Blijf dan niet stilzitten, maar kom vrijwilligerswerk doen bij De Speulbrink in Vaassen! We zijn op zoek naar een vrijwilliger die onze bewoners ontvangt in de vide van locatie De Speulbrink.

Werkzaamheden

Bij deze vrijwilligersfunctie horen de volgende werkzaamheden:

 • De bewoners ontvangen
 • De bewoners een drankje drinken
 • Ondersteunen bij kleine activiteiten, zoals bijvoorbeeld een spel of een breiwerkje
 • Een praatje maken

Beschikbaarheid

Het aantal uren en de beschikbare dagen zijn uiteraard in overleg. Het is bij deze vrijwilligersvacature handig als je enige kennis hebt van dementie en vergeetachtigheid.

Interesse in vrijwilligerswerk bij De Speulbrink in Vaassen?

Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je je graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Yvonne Feddema via 06 – 3859 4327 of via y.feddema@viattence.nl, zij vertelt je graag meer over deze vrijwilligersfunctie bij Viattence. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Stuur Yvonne een e-mail

Wezep

Bekijk hieronder de vrijwilligersvacatures in Wezep

Wezep: doneer een uurtje aan onze bewoners

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen met een ‘warm hart’ die het leuk vinden om samen met het team van medewerkers en mantelzorgers voor een waardevolle dag te zorgen. U bent onderdeel van het team dat dagelijks de gewenste zorg en ondersteuning biedt aan onze bewoners.

Op de verschillende groepen worden allerlei activiteiten ondernomen door vrijwilligers en mantelzorgers samen met onze bewoners. Onze bewoners stellen deze activiteiten bijzonder op prijs. Zij vinden het fijn uw verhalen uit het dorp te horen en extra aandacht van u te krijgen.

U kunt hierbij denken aan de volgende activiteiten waaraan u een bijdrage kunt leveren in het kader van Doneer een uurtje:

 • koken en bakken voor en met de groep
 • samen naar buiten
 • samen wandelen
 • samen ontbijten
 • samen fietsen
 • een gezellig praatje
 • samen de krant lezen
 • een kopje koffie drinken
 • een spelletje spelen
 • creatieve activiteiten
 • tuinieren
 • er gewoon zijn

Een uurtje van uw tijd is voor onze bewoners zo waardevol!

Bent u enthousiast over dit initiatief en wilt u zich graag inzetten voor onze bewoners? Laat het ons weten en word vrijwilliger bij Viattence! Neem gerust contact op met Els Bastiaan via 06 - 184 231 22 of via e.bastiaan@viattence.nl. Els is aanwezig van dinsdag tot en met donderdag u mag altijd haar voicemail inspreken, zij belt u dan graag terug.

Stuur Els een e-mail

Turfhorst: ondersteunen bij de sjoelclub

Lijkt het u leuk om te assisteren bij de sjoelclub in onze locatie Turfhorst? Wij zoeken een extra paar handen!

Op locatie Turfhorst komt elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur een enthousiaste groep senioren bijeen om te sjoelen. Dit sjoelen is recreatief en niet in wedstrijdverband. Onder het genot van een kopje koffie is er onderling een kleine gezellige competitie. Wij zijn op zoek naar een vrijwillig(st)er die kan assisteren bij het gereed maken van de ruimte, het verzorgen van de koffie en het begeleiden van de senioren bij deze activiteit.

Wat vragen wij?

 • Affiniteit met ouderen
 • Een gastvrije instelling
 • Representatief
 • Samen kunnen werken

Wat bieden wij?

 • Een inwerkperiode
 • Ondersteuning
 • Waardering
 • Een vast aanspreekpunt

Lijkt dit u een leuke functie, neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Els Bastiaan via 06 – 18 42 31 22 of per mail: e.bastiaan@viattence.nl. Els is aanwezig van dinsdag tot en met donderdag u mag altijd haar voicemail inspreken, zij belt u dan graag terug.

Stuur Els een e-mail

Cookie instellingen

Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring. Wilt u de website bezoeken en cookies accepteren?
Lees ons privacy beleid.