Onze collega's
Bij Viattence werken zo'n 1400 (vrijwillige) collega's verdeeld over de dorpskernen Heerde, Vaassen, Epe en Wezep. Ze vullen aan op de zorg die mantelzorgers en naasten bieden vanuit de thuiszorg, bij de woonzorglocaties, dagbestedingslocaties, buurtpunten, in verschillende raden of in de ondersteunende diensten. Vanuit de kernwaarden vakkundig, vertrouwen, verbinding en vindingrijk dragen zij bij aan een waardevol leven van ouderen.
- Wie zijn deze collega's precies en wat doen ze?
- Waarom werken zij in de ouderenzorg?
- Wat geeft hen werkplezier?
Ze vertellen het je graag! Op deze pagina lees je verhalen van diverse collega's die met passie zorg verlenen aan ouderen. Direct of indirect.
Wil jij binnenkort ook één van deze collega's zijn?
Mantelzorg
De zorg voor een bewoner of cliënt begint bij degenen die het meest dichtbij staan. De mantelzorgers en andere naasten. Zij zijn van onschatbare waarde, want zij kennen de oudere het beste, zijn het meest vertrouwd en kunnen hierdoor ook de beste basiszorg leveren. Terwijl dit in de meeste gevallen niet als zorgen wordt bestempeld, want zij doen dit uit liefde. Toch dragen zij door hun warme inzet in grote mate bij aan een waardevolle dag van hun naaste en zijn daarom een belangrijk onderdeel van het zorgteam!
Dag van de Mantelzorg - Alet Dokter
Ik spreek met Alet, vrijwilligster bij Viattence en mantelzorger van haar moeder, mevrouw Van de Put. Zij woont sinds 3 jaar bij Hofje Wendakker. In het kader van de Dag van de mantelzorg bespreken we haar rol als mantelzorger en wat dat betekent. Voor haar en haar moeder.
Dag van de mantelzorg - Jeanette Wolf
Ik spreek met Jeanette Wolff-Vierhuis, ze is mantelzorger voor haar ouders en vrijwilligster bij Viattence in Wezep. In het kader van de Dag van de Mantelzorg op 10 november, deelt ze haar verhaal.
Zorgen doen we samen: "Wat hij kan, kan ik ook!"
Simone Vijge is 54 jaar en mantelzorger voor haar schoonvader de heer Vijge, van 86 jaar. Hij woont sinds vijf jaar op Hofje Wendakker in Heerde.
Dag van de Mantelzorg 2023 - Hetty Uenk
Hetty Uenk is 57 jaar en is mantelzorger voor beide ouders. Daarnaast werkt ze 28 uur als Verzorgende IG op De Speulbrink in Vaassen. Dus zowel professioneel als privé verleent ze warme zorg. Hoe ervaart ze dit? Ze vertelde het tijdens een mooi interview dat we met haar hadden rondom de dag van de mantelzorg op 10 november 2023.
Zorgen doen we samen - Het is de kunst om heel goed te kijken: wat is er nodig?
Susan Hahné is 53 jaar, woont in Utrecht en is mantelzorger van haar moeder Betsy van 87 jaar. Susan Hahné is erg betrokken bij het welzijn van haar moeder. Hoe ervaart ze dit? Ze vertelde het tijdens een mooi interview dat we met haar hadden rondom de dag van de mantelzorg op 10 november 2023.
Vrijwilligers
Zonder de hulp van honderden vrijwilligers kunnen heel veel belangrijke welzijnsactiviteiten niet plaatsvinden. Denk aan drinken van een gezellig kopje koffie, hulp bij het eten van een boterham, spelletjes om het geheugen te blijven trainen, sportieve uitjes om te bewegen en lekker in de buitenlucht te zijn. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en een gewaardeerd onderdeel van de zorgteams!
Vrijwilliger Ron krijgt energie van de sociale contacten met ouderen
Vrijwilliger Ron is betrokken bij meerdere activiteiten op de Klaarbeek. “Af en toe ga ik mee met een mevrouw naar de audicien of ga ik wandelen met bewoners of stap ik op de duofiets. Maar ik help vooral bij de lunch op dinsdag en vrijdag. Het is fijn om een praatje te maken.
Vrijwilligster Marry zet zich met passie in voor ouderen in Wezep
Vrijwilligster Marry zet zich al meer dan 30 jaar in voor ouderen in Wezep.
Zorgen doen we samen - Samen sta je sterk!
Kees is sinds 2,5 jaar vrijwilliger bij de Mannensoos en fiets hij regelmatig met bewoners van de woonzorglocaties Korte Slag en Hofje Wendakker, van Viattence. “Bij goed weer halen we een aantal bewoners op en gaan we fietsen. Lees hier het hele interview.
Zorgen doen we samen: het verhaal van Hans Beekhuis
Hans Beekhuis is 68 jaar. Twee jaar geleden zag Hans in een magazine van de plaatselijk fietsclub een oproep voor een vrijwilliger voor de duofiets bij Viattence. Aangezien hij zelf ook van fietsen houdt én hij het belangrijk vindt iets voor anderen te kunnen betekenen, hoefde hij niet lang na te denken en meldde hij zich aan. Lees hier het interview dat we met hem hielden.
Zorgen doen we samen - Het verhaal van vrijwilliger Arjan Tiemens
Arjan Tiemens is vrijwilliger bij de (rolstoel)bus van Viattence. Tijdens de ritten en op de plekken van bestemming komt echt in contact met de bewoners, om hen een fijne en waardevolle dag te geven, daar doet hij het voor. Hoe ervaart Arjan dit vrijwilligerswerk? Lees hier het interview.
Thuiszorg
Dagelijks verlenen vele collega's ondersteuning bij mensen thuis. Van huishoudelijke hulp tot verpleegkundige zorg tot specialistische behandelingen. Zij dragen bij aan een waardevolle dag van vele ouderen in Heerde, Wezep, Vaassen en Epe en zorgen door hun fantastische inzet dat ouderen langer, zelfstandig en op prettige manier in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
Woonzorglocaties
Viattence heeft 8 locaties waar ouderen wonen bijna net als thuis. Vanuit een kleinschalig principe wordt zoveel mogelijk een huiselijke omgeving gecreëerd waarbij de zorg wordt afgestemd op de persoon zelf. Wat kan iemand nog zelf, waar kunnen naasten ondersteunen en waar vult Viattence aan met warme en vakkundige zorg?
Flexpert en vakantiekrachten
Naast de vaste zorgteams zijn er bij Viattence medewerkers die een bijbaan hebben of op flexibele basis werkenj. Zij ondersteunen waar nodig bij de verschillende huiskamers, locaties en in de thuiszorg.
"Je haalt er meer voldoening uit dan vakken vullen!"
- Anouk, begon als vakantiekracht bij Viattence
Viattence Vitaal
Viattence heeft een vakkundig team van behandelaren in dienst. Zij werken nauw samen met de zorgteams, collega's van de thuiszorg en kunnen ook apart zorg verlenen. Preventief of op basis van een zorgvraag.
Cliëntenraad
De leden van de diverse cliëntenraden zijn de oren, ogen en stem van bewoners en cliënten. Zij adviseren gevraagd en ongevraagd aan de zorg en Raad van Bestuur en dragen bij aan het continu verhogen van de kwaliteit van zorg.
Algemeen
En nog meer mooie verhalen van collega's!
Het is zo gezellig bij de dagbesteding!
“Ik heb er zo tegenaan gezien, maar nu zou ik wensen dat ik eerder was gegaan!” – is een veelgehoorde reactie van bezoekers van dagbesteding Samenhof in Wezep. Voor veel mensen is het een hele stap om naar de dagbesteding te gaan. Het is spannend, wie komen er allemaal, wat doe je de hele dag, ik ken niemand of ik ken juist wél mensen en wat zullen die wel niet zeggen dat ik ernaartoe ga? In een dorp als Wezep leeft het ons-kent-ons gevoel heel sterk. Toch ervaren de meeste mensen het als een warm bad waar ze instappen. “Het is zo gezellig, ik zal ook teg’n mien buurvrouw zeg’n dat ze hier moet kom’n!”
Niets moet, alles mag bij de dagbesteding
Dagbesteding, daar zit je toch de hele dag te fröbelen en knutselwerkjes te maken? Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de prettige plek waar vele ouderen een waardevolle dag beleven. Er worden kranten gelezen, puzzels gemaakt, mooie gesprekken gevoerd, gezellige kopjes koffie gedronken, spelletjes gedaan, wandelingen gemaakt, boodschappen gedaan en soepjes gekookt. Het is een plek waar niets moet en alles mag. Individueel of met elkaar. Het is een plek waar iedereen in zijn waarde wordt gelaten en waar begrip is voor elkaar.